Vi bruger cookies. Når du klikker videre, accepterer du, at der sættes cookies. Læs mere her om formål og fravalg.

Luk

Kan du dokumentere din marketingværdi?

Af Lasse Christensen, CEO & Partner

Enhver Adm. Dir. med respekt for sig selv, har i budgetforhandlingerne spurgt sin marketingchef om hvilken værdi, der er skabt for de penge, der blev investeret det seneste år.

Her danser de fleste af os den kendte “marketingdans” til pladen “det kan jo ikke sådan lige lade sig gøre at dokumentere effekten, men vi har xxx hits på websitet, links fra Google og hvad har vi… “.

“Jo tak”, vil Adm Dir. så sikkert svare, “men hvor meget påvirkede du omsætningen? Hvor mange af de leads, du genererede, blev til omsætning? Hvilke af dine kanaler var de mest effektive? Hvis du får 20 % mere til dit budget – hvor meget mere omsætning får jeg så? Sælgerne siger, at de leads I genererer ikke kan bruges?”

Man forstår godt, hvis vores kære Adm. Dir. vil skære i marketingbudgettet, når vi som marketingfolk kan slippe af sted med at svare “det kan man jo ikke rigtig bevise”.

Det eneste costcenter i en virksomhed, hvor det er ok, ikke at kunne fremvise en præcis ROI på en investering i millionklassen, er i marketing og salgsorganisationen.

Forestil dig, at du skulle ind til samme Adm. Dir. med et investeringsforslag til en ny it-installation i samme budgetstørrelse; 2, 3, 4, 10 mio. kroner. Her ved du som jeg, at bestyrelsen ville stille rimelig store krav til den business case: “Er det en ROI, man kan regne med?”.

Men hvordan kan det være, at når man skal købe produktionsudstyr, it-udstyr, nyt ERP-system eller hvad det nu måtte være – så skal der ligge en klar business case, ROI-beregninger, m.v. Men når marketing skal bruge X mio. kr. næste år på aktiviteter, brand, det nye website, osv., så er det ok, at vi ikke kan fremvise en økonomisk effekt på toplinjen?